Almensh Belete is snelste vrouw in Roeselare
Foto: BELGA

Almensh Belete heeft zondag in Roeselare de tweede individuele manche van de CrossCup veldlopen op haar naam geschreven.

Belete legde de 6.250 meter in de mist en koude af in 21:14. Ze liep in de slotronde weg van de Nederlandse Maureen Koster, die op enkele seconden tweede werd.

Veerle Dejaeghere finishte als derde op 38 seconden, net voor Louise Carton. Die laatste had drie weken geleden (op 9/11) de eerste individuele manche aan het Zilvermeer in Mol gewonnen. Carton blijft ook leider. Op 21 december gaat de CrossCup verder met de manche in het Park van Laken in Brussel.

‘Het was een zware strijd’, reageerde Belete. ‘Ik ondervond nog wat last mijn knie, maar ik ben toch tevreden met deze overwinning. Ik wist dat ik er een lange sprint van moest maken want Koster is een specialiste op de 800 en 1500 meter en dus snel.’

In Roeselare vallen ook tickets voor het EK op 14 december in het Bulgaarse Samokov te verdienen. Belete vindt het moeilijk om haar EK-kansen in te schatten. ‘Ik moet nog beter worden. Daarbij is het afwachten hoe het evolueert met mijn knie.’