Jappe Jaspers zegeviert bij junioren in Flandriencross
Foto: smb

Jappe Jaspers heeft zondag de wedstrijd bij de junioren in de nieuwe Flandriencross in Hamme op zijn naam geschreven. Met Thijs Wolsink en Jenko Bonne kleurde het podium volledig Lares Dolticini, het opleidingsteam van Jurgen Mettepenningen.

In afwezigheid van veelwinnaar en Europees kampioen Eli Iserbyt, die een weekendje rust verkoos boven en zich ook optimaal wil voorbereiden op zijn kerstexamens, kregen in Hamme andere junioren de kans om de wedstrijd te maken.

De junioren doken met zes de laatste ronde in. Daarbij ook het trio Jaspers, Wolsink en Bonne. Het drietal speelde het ploegenspel perfect en het was Jaspers die de overwinning pakte.

‘In de laatste ronde keek ik de kat wat uit de boom’, aldus Jaspers. ‘Tot op de schuine kant, waar ik mijn versnelling plaatste. Jenko liet het gat vallen en dat bleek uiteindelijk voldoende. Ik voelde me goed vandaag en dit is veruit mijn mooiste zege van het seizoen. Eerder won ik ook al in Zemst en Wuustwezel.’

Bij de nieuwelingen pakte een andere teamgenoot, Florian Vermeersch, de bloemen. De crosser uit Zaffelare kwam solo over de meet. Jonas Smet klopte Andreas Goeman in de sprint om plaats twee.

Voor Vermeersch is het al zijn twaalfde zege van het seizoen. ‘Wennen doet het niet. Winnen is altijd plezant’, aldus de jonge crosser. ‘Het nieuwe parcours hier in Hamme is mooi en best wel op mijn maat. Technisch en veel bochten. Zo heb ik het wel graag. Ik hoop dat ik deze regelmaat nog lang kan volhouden.’