Laurens Sweeck domineert beloftenwedstrijd in Hamme
Foto: PHOTOPRESS.BE

Laurens Sweeck (Corendon-Kwadro) heeft zondag de Flandriencross in Hamme bij de beloften op zijn naam geschreven. Hij soleerde naar de zege en won voor Michael Vanthourenhout en Yorben Van Tichelt.

In afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout Van Aert, beiden van de partij bij de eliterenners, werd de veldrit bij de beloften in Hamme gekleurd door andere crossers. In de eerste ronden bleef het pak nog bij elkaar, maar in de derde ronde ging Laurens Sweeck, zaterdag nog 13e bij de eliterenners in Milton Keynes, er alleen vandoor.

‘Ik ben één van de weinigen die ook die Wereldbeker in de benen heeft’, aldus Sweeck na afloop. ‘Dat voelde ik vooral in de rug want conditioneel gaat het prima. Ik kon een gat slaan en mijn voorsprong gestaag uitbreiden. De laatste rondjes zat ik wel tegen de limiet. Ik liep niet verder uit, maar achter mij kwamen ze ook niet dichter.’

Michael Vanthourenhout moest vrede nemen met een tweede plaats. ‘Ik denk niet dat Laurens vandaag echt sterker was’, klonk het. ‘Zijn broer heeft mij meer dan eens gehinderd. Dat hoort erbij zeker? Ik denk dat het anders een mooiere strijd was geworden.’ Vanthourenhout blijft wel leider in het klassement van de bpost bank trofee.