Kevin Pauwels vliegt maandag naar Mallorca
Foto: PHOTOPRESS.BE

In Hamme staat zondag nog de manche van de bpost bank trofee op het programma voor de veldrijders. De volgende wedstrijd in een regelmatigheidscriterium vindt pas op 20 december plaats met de bpost bank trofee in Essen waarna de crossers de ene na de andere wedstrijd voor de boeg krijgen in de kerstperiode. Tijd voor enkele crossers om vanaf maandag warmere oorden op te zoeken en de batterijen terug op te laden. Kevin Pauwels start zijn voorbereiding op het tweede luik van het seizoen maandag al in Mallorca.

Pauwels vertoeft er niet alleen. Ook zijn mecanicien Bart Risbourg vergezelt hem op stage. Pauwels verblijft er vijf dagen en keert vrijdag terug om de Soudal Classic in Hasselt op 6 december en de veldritklassieker in Overijse op 7 december te rijden.

Daarna keert hij terug naar Mallorca en krijgt hij het gezelschap van ploegmaats Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch, Tim Merlier en Yorben Van Tichelt en ploegleider Mario De Clercq. Die stage duurt tot 16 december. Klaas Vantornout is niet van de partij. Hij kiest er voor om de drukke eindejaarsperiode in eigen land voor te bereiden.

Ook Sven Nys trekt in december nog naar Mallorca. Hij reist pas na de crossen in Hasselt en Overijse naar Mallorca af. Nys is er, net zoals Pauwels, niet bij in het veldritweekend van 13 en 14 december wanneer de crossen in Antwerpen en Mol worden verreden.