Lufthansa-piloten kondigen nieuwe staking aan
Foto: AFP

Het ziet ernaar uit dat de piloten van Lufthansa opnieuw gaan staken. Na het afspringen van de onderhandelingen met de Duitse luchtvaartmaatschappij heeft de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit opgeroepen tot een nieuwe staking. Die gaat maandagmiddag in.

De werkonderbreking zou maandagmiddag beginnen op de korte- en middellangeafstandsvluchten. Die zou dinsdag worden uitgebreid naar de langeafstandsvluchten en Lufthansa Cargo. Vluchten van Lufthansa-dochter Germanwings zouden niet worden getroffen.

De onderhandelingen tussen Vereinigung Cockpit en de directie van Lufthansa waren in de nacht van vrijdag op zaterdag op niks uitgedraaid. De reden voor het sociale conflict is de overgangsregeling voor de pensioenen. Lufthansa wil dat de piloten voortaan ten vroegste vanaf 60 jaar met vervroegd pensioen gaan. Vandaag kunnen ze dat nog vanaf 55 jaar.

De laatste staking bij de luchtvaartmaatschappij dateert van oktober. Sinds april moesten door de werkonderbrekingen al een goede 6.000 vluchten geschrapt worden bij Lufthansa, Lufthansa Cargo en Germanwings.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig