Campagne MIA’s opgeschort na dood De Vos
Luc De Vos op de MIA’s in 2010 Foto: BELGA

De campagne voor de Music Industry Awards (MIA’s), de belangrijkste Vlaamse muziekprijzen, wordt voor onbepaalde opgeschort. Dat delen de organisatoren mee na het plotse overlijden van Gorki-zanger Luc De Vos.

De MIA’s werden vernoemd naar de grootste hit van Gorki, 'Mia'. 'Uit respect voor Luc, zijn familie en vrienden schorten we de campagne rond de MIA’s voor onbepaalde tijd op', klinkt het op de website van de MIA’s. De muziekprijzen worden op donderdag 8 januari uitgereikt.

Onder meer Radio 1 en Studio Brussel brengen zondagochtend een eerbetoon aan Luc De Vos.  Radio 2 zendt zondag van 13 tot 16 uur het gelegenheidsprogramma 'Een eerbetoon aan Luc De Vos' uit. Het wekelijkse concert op de beiaard van Gent zou zondag net voor de middag afgesloten worden met 'Mia'. De beiaardier van de KU Leuven kondigt ook een eerbetoon aan voor dinsdagavond op de beiaard van de Leuvense bibliotheek.

De muzikant overleed zaterdag onverwacht in zijn appartement dat hij als werkplaats gebruikte in Gent. Hij was 52 jaar, en laat een echtgenote en een zoon die pas 14 jaar werd  achter.

Over de oorzaak van zijn overlijden is er nog geen duidelijkheid. Die volgt mogelijk later zondag, na een autopsie op het lichaam van de zanger.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig