Aantal studenten hoger onderwijs stijgt lichtjes
Foto: BELGA

In het Vlaamse hoger onderijs is het aantal inschrijvingen in het academiejaar 2014-2015 gestegen met 1,1 procent tegenover het academiejaar 2013-2014. Dat blijkt uit het rapport Hoger onderwijs in cijfers. Opvallend is de goede score van de professionele opleidingen, waardoor de hogescholen nu voor het eerst evenveel studenten tellen als de universiteiten, zo schrijft De Zondag.

Ook dit academiejaar is handelswetenschappen en bedrijfskunde het grootste studiegebied in de professionele opleidingen. Maar een van de grootste stijgers - in aantal studenten - is het studiegebied gezondheidszorg (+4,3 procent), dat er in tegenstelling tot de vorige academiejaren fors op vooruitgaat. Het studiegebied onderwijs is de grote verliezer bij de professionele opleidingen, met 3,4 procent studenten minder dan vorig academiejaar.

Onder de academische opleidingen zijn rechten, notariaat en criminologische wetenschappen, economische en toegepaste economische wetenschappen en industriële wetenschappen en technologie de drie populairste studiegebieden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig