Op de vijftiende speeldag in de Ligue 1 heeft Rijsel nog maar eens verloren. Tegen Bordeaux ging het met 1-0 de boot in. Rijsel en Origi konden al drie competitiewedstrijden niet meer scoren. Lyon verloor verrassend en zwaar van Saint-Etienne met 3-0 en verliest de voeling met de top. PSG heeft een zuinige zege geboekt tegen Nice, het werd 1-0 dankzij Zlatan Ibrahimovic. De Parijzenaars blijven in het spoor van leider Marseille, dat vrijdag won van Nantes.

Rijsel zit met een probleem. In de Europa League staat het op de rand van de uitschakeling, en ook in Frankrijk zit het in de problemen. Na de 1-0 nederlaag tegen Bordeaux zakt Rijsel terug naar plaats 14 in de stand, slechts 2 punten boven de degradatieplaatsen. De doelpuntenmachine van Rijsel stokt ook, in vijf competitiewedstrijden scoorde het maar twee doelpunten. Origi kon Rijsel ook niet over de streep trekken, hij werd tien minuten voor tijd gewisseld.

Trieste dag voor andere Belgen

Gillet stond in de basis bij Bastia. De Belg zag David N’Gog al na tien minuten de 1-0 scoren voor Reims. Vlak voor rust zette François Modesto de bordjes gelijk. Vijf minuten voor affluiten bezegelde Benjamin Moukandjo het lot van Gillet en Bastia met de 2-1.

Bij Monaco viel Ferreira Carrasco pas na 68 minuten in, Nabil Dirar mocht starten. Bij Rennes mocht Christian Brüls na een uur invallen, Habib Habibou bleef op de bank. Rennes kwam al vroeg 1-0 voor via een eigen doelpunt van Aymen Abdennour. Na 20 minuten legde Ola Toivonen de 2-0 eindstand vast.

Lens won met 2-0 van Metz, dankzij doelpunten van Alharbi El Jadeyaoui en Benjamin Bourigeaud. Baptiste Guillaume viel vlak na de pauze in bij de thuisploeg. Hij verving Pablo Chavarria (ex-Anderlecht).

Marseille won vrijdag met 2-0 van Nantes. Florian Thauvin en Rod Flanni zetten al voor de rust de eindstand op het bord. Michy Batshuayi bleef 90 minuten op de bank bij de leider, die één punt meer heeft dan PSG.

Uitslagen

Vrijdag

Marseille - Nantes 2-0

Zaterdag

PSG - Nice 1-0

Caen - Montpellier 1-1

Lens - Metz 2-0

Rennes - Monaco 2-0

Reims - Bastia 2-1

Toulouse - Lorient 2-3

Zondag

Bordeaux - Lille 1-0

Evian - Guingamp 2-0

Saint-Etienne - Lyon 3-0

Bekijk hier de stand in de Ligue 1!