Betafence, het afrasteringbedrijf dat in 2005 door Bekaert verkocht werd aan de Nederlandse investeerder Gilde Buy Out Partners, komt nu bijna volledig in handen van investeringsmaatschappij CVC Capital Partners.

Gilde verkoopt zijn volledige participatie, waardoor CVC een ruime meerderheid van 90 procent van het kapitaal van Betafence controleert. De rest van de aandelen blijft in handen van het management van Betafence. Dat blijkt vrijdag uit een persbericht. Financiële details werden niet vrijgegeven.

Gilde kocht bijna tien jaar geleden een belang van bijna 90 procent in Betafence, voor 281,5 miljoen euro. Sindsdien werd al ongeveer 45 procent verkocht aan CVC. Het management controleert iets meer dan 10 procent van het bedrijf.

Nu is er dus een akkoord over de verkoop van de resterende 45 procent aan CVC, die meerderheidsaandeelhouder wordt. Het management van Betafence behoudt zijn aandelen en blijft ook aan zet. Voor het personeel verandert er niets. “Dit is zelfs goed nieuws: de transactie ondersteunt de versnelde groeistrategie van het bedrijf”, meldt CEO Michele Volpi in het communiqué. Betafence kon de voorbije jaren al marktaandeel winnen in het segment van de strenge beveiligingsafsluitingen, “waar nog sterke groeivooruitzichten zijn”.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig