Mulberry haalt nieuwe ontwerper bij Céline
De Trapeze Bag, een van de hits die Coca ontwierp voor Céline

Meer dan een jaar na het ontslag van Emma Hill heeft Mulberry een nieuw creatief directeur aangeduid. Johnny Coca, verantwoordelijk voor de accessoires bij Céline, moet het Britse modehuis nieuw leven inblazen.

Mulberry vond zijn nieuw creatief directeur bij Céline: Coca was daar sinds 2010 hoofdontwerper voor de accessoires en is onder meer verantwoordelijk voor de populaire Trapeze Bag. Daarvoor was hij onder meer aan de slag bij Bally en Louis Vuitton.

De Spaanse ontwerper heeft wel nog genoeg tijd om zijn werk bij het Franse modehuis af te ronden, want hij gaat pas juli 2015 aan de slag bij Mulberry, waar hij verantwoordelijk wordt voor alle collecties, inclusief pret-à-pôrter. ‘Ik kijk er erg naar uit om met Mulberry een nieuwe weg in te slaan’, klinkt het bij Coca.

En ook Mulberry-ceo Godfrey Davis is opgetogen dat na het vertrek van Emma Hill vorig jaar eindelijk een nieuw creatief directeur is aangeduid. ‘We zijn opgetogen dat Johnny ons komt versterken. Zijn internationale ervaring kan nieuwe energie en innovatie brengen bij Mulberry.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in