Ford Genk en toeleveringsbedrijven niet aan de slag door vakbondsactie
Foto: BELGA

Bij Ford Genk en de toeleveringsbedrijven zijn de arbeiders maandag niet aan het werk gegaan. Een aantal militanten van de vakbond verzamelden aan de toegangspoort en deelden ook op de omliggende kruispunten pamfletten uit met een oproep om deel te nemen aan de nationale manifestatie van 15 december. De werkwilligen werden niet tegengehouden, maar keerden snel huiswaarts.

Zoals verwacht hebben de werknemers van Ford Genk zich aangesloten bij het provinciale vakbondsprotest tegen de regering. De werkzaamheden zijn om 06.00 uur niet opgestart.

Ook bij de toeleveringsbedrijven wordt er niet gewerkt. Er waren nochtans heel wat werkwilligen komen opdagen, maar bij gebrek aan mankracht kon de productie niet worden aangevat. De meesten van hen keerden dan ook snel huiswaarts.

Hetzelfde verhaal bij de toelevering, waar er nog een aantal werkwilligen in de bedrijfskantines zitten, maar geen werkzaamheden kunnen verrichten door een gebrek aan collega’s.

Ook bij andere bedrijven in de buurt ligt de productie stil. Zo is er geen bedrijvigheid bij Aperam (zowel Koudwals als Gieterij) en de energiecentrale van Langerlo. Daar wordt wel elektriciteit geleverd, maar er is bijna geen personeel aanwezig.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in