Jasper De Buyst en Kenny De Ketele winnen Zesdaagse van Gent
Foto: Photo News

Jasper De Buyst en Kenny De Ketele hebben zondag op de Gentse wielerpiste ‘t Kuipke de 74e editie van de Zesdaagse van Gent gewonnen. Zij totaliseerden 430 punten. Als tweede eindigden in dezelfde ronde Iljo Keisse met de Brit Mark Cavendish (394 punten). Het Zwitsers-Duitse koppel Leif Lampater/Silvan Dillier legde beslag op de laatste podiumplaats. Zij volgden op een ronde (311 punten).

Nog voor de slotkoers over een uur werd aangevat werd er in de voorafgaande nevennummers om elk punt serieus slag geleverd. Met vier ploegen in dezelfde ronde werd die finale aangevat. De Buyst met De Ketele voerden het veld aan met 416 punten achter hun naam. Iljo Keisse en Mark Cavendish totaliseerden 52 punten minder. Als derde stonden Leif Lampater/Silvan Dillier gerangschikt met 307 punten en als vierde volgden Alex Rasmussen/Marc Hester (273 punten).

Het waren Keisse/Cavendish en Lampater/Dillier die als eersten in de aanval trokken en erin slaagden een winstronde te pakken. De Buyst/De Ketele lieten evenwel niet begaan en slaagden erin de scheve situatie snel recht te zetten. De favorieten voor de eindzege bleven elkaar bestoken en dat tot het bittere einde. In het slot probeerden Keisse en Cavendish nog een ronde te pakken maar de attent rijdende Jasper De Buyst en Kenny De Ketele reageerden gepast en wonnen naast de afsluitende ploegkoers ook deze Zesdaagse van Gent.