Een zeer zachte zondagnamiddag
Foto: BELGA

Zondagmiddag zijn er over het midden en oosten van het land perioden met zon. In het westen neemt de bewolking geleidelijk toe en tegen het eind van de namiddag valt de eerste lichte regen aan de kust.

Er waait een matige zuidelijke wind die later aan zee ruimt naar noordwest tot noord en tijdelijk aanwakkert tot vrij krachtig. De maxima bedragen 12 graden in de Ardennen en aan de kust en 14 tot lokaal zelfs 16 graden elders. Zondagavond regent het over de westelijke helft van het land. Zondagnacht wordt het ook elders regenachtig. De minima bedragen 6 tot 9 graden.

Maandag blijft het droog met zonnige perioden maar tijdens de ochtenduren komen er nog veel wolken voor over het oosten en zuiden van het land. De wind waait zwak uit westelijke richtingen. De maxima bedragen 7 tot 12 graden.

Van dinsdag tot en met zaterdag is het rustig en vaak bewolkt met soms wat regen maar geen grote hoeveelheden. De middagtemperatuur loopt op van zowat 9 graden dinsdag naar pakweg 14 graden vrijdag. In het weekend wordt het minder zacht.