Elio Di Rupo herkozen als PS-voorzitter met 93,6 procent van de stemmen
PS-voorzitter Elio Di Rupo. Foto: Photo News

Elio Di Rupo is herverkozen als voorzitter van de PS met 93,6 procent van de stemmen. Dat blijkt zaterdagavond uit de resultaten van de vervroegde voorzittersverkiezingen die vrijdag en zaterdag gehouden werden. Di Rupo, die de enige kandidaat was om zichzelf op te volgen, had volgens de partij zelf om die verkiezing gevraagd om ‘het vertrouwen van de militanten’ te krijgen.

Di Rupo had het voorzitterschap opnieuw opgenomen toen zijn premierschap halfweg oktober afliep. In 2011 werd hij herverkozen tot voorzitter met 96,7 procent van de stemmen.

Bij de aankondiging van de vervroegde voorzittersverkiezingen luidde het dat ‘de omstandigheden vragen dat de voorzitter van de PS van de militanten een nieuw mandaat krijgt’. ‘Deze verkiezing moet de militanten centraal stellen in de keuzes die de PS de komende jaren maakt’, klonk het.

Het PS-partijbureau wou dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen, nu de partij op federaal niveau in de oppositie zit tegen de nieuwe Zweedse coalitie.

Volgens het persbericht van de PS hebben 28 procent van haar betalende leden deelgenomen aan de verkiezing, ‘een hoger percentage dan bij de vorige voorzittersverkiezingen’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig