VIDEO. Zielloos Cercle krijgt slaag van Gent
Foto: belga
AA Gent heeft zich in deze accordeon-competitie alweer in het spoor van Anderlecht genesteld, ditmaal weliswaar als derde. Vier ballen tussen de palen volstonden voor een 4-0 tegen Cercle. De Bruggelingen boden geen weerwerk en moeten zich ernstig zorgen maken op de voorlaatste plaats

Bij het door tien blessures geplaagde AA Gent was er één wijziging ten opzichte van de topper tegen Anderlecht: Zolitic in plaats van Milicevic. AA Gent domineerde met balbezit, maar de kansen waren van halve kwaliteit: kopballen naast en een optimistisch schot van Neto voorlangs.
 
Coach Hein Vanhaezebrouck had Brecht Dejaegere -normaal centraal op het middenveld- op links gezet en dat wierp zijn vruchten af. Op het kwartier verslikte Cornelis zich in een dieptepass van Asara. De fel jagende Dejaegere snoepte hem de bal af, sneed naar binnen en trapte knap in de linkerhoek binnen: 1-0. Cercle Brugge maakte niets klaar.


Gent bleef domineren in de tweede helft, Cercle stond erbij en keek ernaar, maar kansen kregen we aanvankelijk niet te zien.
Tot minuut zestig. Opnieuw snoepte bijtertje Brecht Dejaegere – de Gattuso van AA Gent- de bal af. Dit keer lanceerde hij Benito Raman, die zijn vijfde van het seizoen binnentrapte. Twaalf minuten later scoorde Gent een derde keer uit zijn derde echte doelpoging binnen het kader. Depoitre gaf de bal aan Lepoint, bracht hem voor en Depoitre schoof zijn rechterbeen uit als een telescopische ladder: 3-0. Voor de Henegouwse tank was het zijn achtste van het seizoen.
 
Bal nummer vier tussen de palen was opnieuw goed voor een doelpunt. Invaller Pollet lachte half beschaamd. Hij wilde de bal voorzetten, maar zonder dat iemand hem raakte liet doelman Werner zich verrassen: 4-0. In de slotfase schoof Kabananga eindelijk eens een bal voorlangs. Te weinig. Te laat.
 
Opmerkelijk
De tweede helft begon met een hilarisch tafereel. Hein Vanhaezebrouck had er zich afgelopen week over beklaagd dat de sproei-installatie niet werkte voor de laatste thuismatch, die tegen Anderlecht, waardoor het veld er droog bij lag. Hij hoopte dat die hersteld was, want een snelle barcirculatie zou tegen Cercle cruciaal zijn. En of ze werkte, na vijf minuten in de tweede helft werd er twee minuten lang water uit de middenstip gespoten.
 
Hoogtepunten
14' - Dejaegere scoort voor AA Gent. De Ghelamco Arena ontploft. De vinnige middenvelder snoept de bal af van Cornelis en schiet met een droge knal de thuisploeg op voorsprong: 1-0.
60' - Raman scoort voor AA Gent. Na een subtiele doorsteekpass van Dejaegere duikt Raman op in de rug van de verdediging. Hij knalt vanuit een schuine hoek de 2-0 binnen.
71' - Depoitre scoort voor AA Gent. De targetspits krijgt loon naar werken. Hij glijdt een lage voorzet van Lepoint binnen: 3-0.
82' - Pollet scoort voor AA Gent. Ook de invaller mag de handen in de lucht steken. Zijn voorzet tikt zomaar binnen, het ziet er een beetje lullig uit voor de Cercle-defensie.