VIDEO. Lierse al tiende keer dit seizoen onderuit
Foto: belga
Rode lantaarn Lierse is ook de terugronde met een valse noot gestart. Het verloor terecht met 2-1 op het veld van Moeskroen. Abdoulay Diaby ontpopte zich tot kwelduivel van de Pallieters en is nu alleen topschutter.

Wie dook daar ineens op bij Lierse? Dorge Kouemaha! De 31-jarige Kameroense spits, enkele jaren geleden nog speler van Club Brugge, moest vanwege een spierblessure en nadien licentieproblemen vijf maanden wachten op zijn debuut. Gisteren was het eindelijk zover. Hij kreeg de eerste kans, maar zijn schot werd afgeblokt.
Nadien was het al Moeskroen wat de klok sloeg. Badri die voorlangs schoot, Jeanvier die een corner naast devieerde, Vandendriessche die over vlamde. Maar toen Vandendriessche in de twintigste minuut Diaby op rechts bediende en die in één tijd voorzette, was het wel raak. Linksbuiten Tristan Dingomé kopte de 1-0 hard voorbij Bajkovic in doel.

Lierse van slag? Niet echt. Nog geen twee minuten later kwam het al langszij. Doelman De Vlamynck, samen met Monteyne de enige Belg op het veld, ging onder een voorzet door en uiteindelijk kon Hernan Losada profiteren. De aanvoerder door het dolle heen.
Even later moest Losada wel opletten want de wedstrijd werd potiger en hij kreeg bijna zijn tweede geel voor mekkeren. Vlak voor rust had ook trainer Stojanovic reden tot mekkeren. Bensebaini en Swinkels, het centrale duo achterin, lieten Diaby zomaar lopen toen Michel hem diep stuurde, en de Franse Ivoriaan wist Bajkovic simpel te omspelen. Zijn tiende van het seizoen, waardoor hij alleen topschutter is, en alsnog 2-1.
Bourabia pakt dom rood

Bij Lierse mochten dezelfde elf het na rust proberen rechttrekken, maar veel gevaar konden ze niet creëren. Wel twee prangende fases net voor het uur. De Vlamynck stopte het schot van Zizo en had een uitstekende reflex in huis toen Kouemaha hard op doel kopte. Dan toch een beetje druk van de bezoekers, maar net op dat moment besloot Bourabia zijn tweede gele kaart te pakken. Aangezien de Fransman zijn eerste opliep omdat hij na de 2-1 ging protesteren, liet hij zijn ploeg domweg in de steek.

Alleen met een flits kon Lierse nog iets rapen. Hafez krulde een vrijschop heerlijk richting winkelhaak, maar de zwevende De Vlamynck voorkwam de 2-2. De bezoekende supporters zagen het niet meer goed komen. Ze berustten zich in de nederlaag en misschien zelfs al in meer. Moeskroen mocht zo nog eens vieren. Met twintig punten hoeft het, in tegenstelling tot Lierse, voorlopig niet te vrezen voor degradatie.

Opmerkelijk

'Antwerp, Antwerp, Lierse komt eraan’, zo klonk het cynisch bij de fans, die hun ploeg finaal ten onder zagen gaan. 

Hoogtepunten

19' - Dingome scoort voor Moeskroen-Péruwelz. Een knappe aanval langs rechts van de thuisploeg. Vandendriessche steekt door naar Diaby, die trekt knap voor: Dingome heeft maar binnen te koppen. 

23' - Losada scoort voor Lierse SK. Lierse klimt snel langszij. Doelman De Vlamynck verslikt zich op een voorzet, de afvallende bal wordt door een dankbare Hernan Losada droog binnengetrapt: 1-1.

42' - Diaby scoort voor Moeskroen-Péruwelz. Vlak voor rust komt de thuisploeg op voorsprong. Diaby mag na een prachtige pass van Michel alleen richting Bajkovic. Die wordt knap omspeeld: 2-1 voor Moeskroen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig