VIDEO. Lokeren laat AA Gent gaan
Foto: belga
Lokeren zakt terug naar de vierde plaats en moet AA Gent lossen na een matte 0-0 tegen Westerlo. De Waaslanders domineerden de partij ruimschoots maar konden niet scoren. Westerlo was tevreden met zijn eerste punt in vier matchen.

Lokeren domineerde de eerste helft. Meeste balbezit, beste combinaties, zeven hoekschoppen tegenover nul voor Westerlo, maar uitgespeelde kansen leverde dat vertoon amper op. Ook door het sterke verdedigende werk van de bezoekers. Ngolok leverde van dichtbij een raket van een volley af, maar de bal ligt wellicht op de E17. Op het halfuur zonderde Hans Vanaken met een heerlijke steekpass De Pauw af voor Van Langendock, maar de Lokerse aanvaller aarzelde te lang.
 
Westerlo verdedigde niet alleen secuur, het versierde ook twee even doelrijpe kansen. Eerst een schicht van Annys die maar net over zeilde en net voor rust een vrijschop, na een lichte fout op Lecomte, van de gerecupereerde Schouterden die ook over de kooi van Copa ging. Copa keerde met rugklachten terug van interlandverplichtingen, maar stond toch in doel. Wellicht ook omdat Lazic, met alle respect, niet echt een volwaardig alternatief was.
 
Slotoffensief levert niets op
 
Het geluidsvolume waarmee Peter Maes langs de zijnlijn coachte, deed vermoeden dat de trainer niet echt tevreden was over zijn manschappen. En dus kwam de dubbele wissel tien minuten na de rust niet echt als een verrassing. Ngolok en de eventjes verrezen Patosi moesten hun plaats afstaan aan Leye en Abdurahimi. Leye ging diep in de spits spelen, Abdurahimi op de linkervleugel. Maar veel veranderde dat niet aan het spelbeeld. De Pauw kopte een voorzet van Leye op doel, maar Van Langendock plukte zonder veel moeite.


Een kwartier voor tijd gooide Maes er nog Remacle in om het slotoffensief te stofferen. Dat kwam er ook. Leye legde vanop de doellijn terug, maar Van Langendock zat er tussen. De daaruit volgende hoekschop werd door dezelfde Leye fors ingekopt maar alweer stond Van Langendock pal. Abdurahimi werd op de rand van het strafschopgebied neergehaald, Maric kopte de vrijschop over.
 
Westerlo eindigde met elf op de eigen helft, maar het neemt wel één punt mee naar de Kempen. 
 
Te onthouden
Lokeren weet dat het donderdag tegen Warschau scherper voor de dag zal moeten komen. Het laat rivaal Gent twee punten uitlopen in de stand en dat zal steken.
 
Hoogtepunten
19' - Snelle aanval van Lokeren. De Pauw behoudt goed het overzich op de flank en vindt Ngolok voor doel. De middenvelder pegelt het leer helaas mijlenver over
41' - Bij Lokeren slingeren ze de bal de 16 in. Cools trapt het leer willekeurig de lucht in waardoor die bijna in zijn eigen doel belandt. Gelukkig voor hem valt de bal op het dak van de goal.
67' - En plots staat De Pauw helemaal alleen aan de strafschopstip. Hij wordt met een voorzet bediend maar kopt de pal tussen de handen van Vanlangendonck die klemt.
 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig