VIDEO. Club Brugge springt over Anderlecht naar eerste plaats
Foto: belga
Club Brugge heeft de kans om over Anderlecht naar de eerste plaats te springen met beide handen gegrepen. Tegen Waasland-Beveren had het de handen vol, maar uiteindelijk won blauw-zwart met 4-2. In de stand staat Club nu op de eerste plaats, met één puntje meer dan Anderlecht, Waasland-Beveren blijft op de dertiende plaats hangen.

Club Brugge heeft optimaal geprofiteerd van de misstap van Anderlecht bij Charleroi. Blauw-zwart had het zeker niet makkelijk tegen een stug Waasland-Beveren, maar trok uiteindelijk toch aan het langste eind.

Na 15 minuten leek de thuisploeg op weg naar een makkelijke overwinning, nadat een vrije trap van Vazquez via Waasland-Beveren-speler Robson in eigen doel werd gewerkt. De Braziliaan leek de pineut van de avond te worden nadat hij even later te makkelijk in de wind werd gezet, maar tien minuten na zijn own-goal maakte hij zijn foutje goed. Met een gelukje kwam Robson in balbezit, oog in oog met Ryan maakte hij als een echte goalgetter de gelijkmaker voor Waasland-Beveren.

De Grote Robson-show was nog niet afgelopen, op het halfuur mocht de verdediger namelijk bijzonder blij zijn dat hij geen rode kaart kreeg na een stevige overtreding op Victor Vazquez. Scheidsrechter Laforge was echter mild in zijn straf en trok slechts geel. Club probeerde nog voor de koffie opnieuw op voorsprong te komen, maar Coosemans stond pal op een goed schot van Izquierdo.

Vijf minuten na de rust kreeg Club een penalty na een trekfout van Corstjens, die te makkelijk werd gepasseerd door Refaelov. Timmy Simons ging achter de bal staan, de oude rot en ervaren penaltynemer miste niet en trapte de elfmeter in de rechterhoek. Coosemans ging naar de goede hoek, maar kwam een handje tekort. Nog geen vijf minuten later wees Laforge opnieuw naar de stip, ditmaal na een fout die op de rand van de zestien werd begaan.

Opnieuw ging Timmy Simons achter de bal staan, maar de kapitein van Club Brugge miste zowaar vanop de stip. Dat gaf Waasland-Beveren nieuwe moed, Mat Ryan moest een goede redding uit zijn mouw schudden om een vrije trap van Hubert uit zijn doelvlak te houden. Het was slechts uitstel, want vier minuten later scoorde Emond uit de kluts de gelijkmaker!

Lang kon Waasland-Beveren niet genieten van die gelijke stand, in de 66e minuut trapte Meunier een kanonskogel richting het doel van Coosemans, de bal week licht af en liet de ex-doelman van Club Brugge kansloos. Dat was het nekschot voor Waasland-Beveren, twintig minuten voor tijd dribbelde Refaelov de rechterflank op een hoopje en leverde de 4-2 voor Vormer op een gouden dienstblaadje aan. Club wilde de avond nog mooier maken door de score uit te diepen, maar Castillo faalde tot twee keer toe een goede kans af te werken.

Opmerkelijk:

Timmy Simons miste in de tweede helft zowaar een penalty voor Club Brugge.

Belangrijkste fases:

15’ - GOAL - Een vrije trap van Vazquez wordt voorgekopt door De Sutter, Robson werkt ongelukkig in eigen doel. Club al snel op voorsprong!

26’ - GOAL - Club Brugge krijgt een vrije trap tegen, al lijkt er weinig aan de hand. Via een aantal tussenstations komt de bal uiteindelijk voor de voeten van Robson, die maar al te graag zijn own goal ongedaan maakt: 1-1!

40’ - Coosemans moet zich helemaal strekken op een knappe poging van Izquierdo. Club krijgt een hoekschop.

51’ - GOAL - Wie anders dan Timmy Simons zet Club Brugge van op de stip weer op voorsprong. Coosemans zat wel in de goeie hoek, maar kan de 2-1 niet voorkomen.

55’ - Meunier wordt buiten de zestien aangelopen, maar Laforge wijst opnieuw naar de stip. Vreemde beslissing!

56’ - Zelden gezien: Timmy Simons mist de strafschop! Hij mikt de bal naast de kooi van Coosemans, die in de andere hoek was gaan liggen. Gerechtigheid geschied, Waasland-Beveren leeft nog.

63’ - GOAL - Club Brugge krijgt wat het zocht: Emond trapt de bal na wat geharrewar in de bovenhoek: 2-2! Club Brugge moet alweer opnieuw beginnen!

66’ - GOAL - Thomas Meunier doet het voor Club! De rechtsback haalt in één tijd uit en laat zo Coosemans kansloos. De bal week onderweg nog lichtjes af. Club weer op voorsprong, wat een gekke wedstrijd!

71’ - GOAL - Lior Refaelov haalt de achterlijn en trekt voor: Ruud Vormer bekroont zijn goeie wedstrijd met een doelpunt. 4-2 voor Club!

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig