Manifestanten blokkeren extreemrechtse optocht in Berlijn
Foto: REUTERS

Burgers, politici en linkse groepen hebben in het Duitse Berlijn een betoging van extreemrechts tegen opvang voor vluchtelingen verhinderd. Ongeveer 2.000 tot 3.000 manifestanten hebben de straten in het oostelijke stadsdeel Marzahn zaterdag versperd, zo zei politiewoordvoerder Stefan Redlich.

Oorspronkelijk wilde extreemrechts ongeveer 8 kilometer door de stad trekken, maar door de tegenstand kwamen de betogers niet verder dan 800 meter. In de vroege avond maakte de politie een einde aan de manifestaties.

Bij de protesten kwamen het meermaals tot incidenten. Er waren schermutselingen en er werd met allerlei voorwerpen en bommetjes gegooid. In een eerste balans telde de politie 15 arrestaties. Drie agenten raakten gewond. Directe confrontaties zouden evenwel vermeden zijn.

Aan de rechtse manifestatie namen ook enkele inwoners deel. Zij zijn gekant tegen de geplande containers waar vluchtelingen in Berlijn terecht kunnen. De hele dag waren ongeveer 1.700 agenten ingezet, zo gaf de politie aan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig