Ersun Yanal vervangt Halilhodzic bij Trabzonspor
Foto: Photo News

De Turk Ersun Yanal is de opvolger van de ontslagen Vahid Halilhodzic als hoofdcoach bij de Turkse subtopper Trabzonspor, tegenstander van Sporting Lokeren in de groepsfase van de Europa League. Dat maakte Trabzonspor zaterdag bekend.

De 52-jarige Yanal leidde Fenerbahçe vorig seizoen naar de negentiende landstitel in de clubgeschiedenis, maar besliste in het tussenseizoen toch om het woelige Istanboel te verlaten. Bij Trabzonspor begint hij aan zijn tweede ambtstermijn, eerder was hij al tussen 2007 en 2009 aan de boorden van de Zwarte Zee aan de slag. ‘We beginnen hier aan een nieuw project’, vertelde hij bij zijn voorstelling. ‘Ik ben blij dat ik terug ben.’

In de Europa League speelt Trabzonspor donderdag in groep L tegen Metalist Kharkiv. Als de Turken de volle buit pakken, zijn ze zeker van een plaats in de zestiende finales. Dat zou meteen ook de uitschakeling van Lokeren betekenen.

De 61-jarige Halilhodzic werd begin deze maand aan de deur gezet wegens de tegenvallende resultaten. Trabzonspor stond na acht speeldagen op de twaalfde plaats in de competitie met slechts een zege, een dieptepunt in de clubhistorie. Sinds zijn ontslag werd er echter twee keer gewonnen, waardoor ze naar de vijfde plaats in de stand konden klimmen. Zaterdag zorgden ze voor een kleine stunt door op het veld van het krasselende Galatasaray met liefst 0-3 te gaan winnen. Galatasaray is dan weer tegenstander van Anderlecht in groep D van de Champions League. Woensdag zakken de Turken naar het Astridpark af. Als de Belgische recordkampioen wint, zijn ze meteen zeker van minstens de derde plaats in de groep en Europese overwintering.