Twintigtal stammenleden bij Iraakse Ramadi gedood door IS
Foto: REUTERS

De terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft een twintigtal stammenleden omgebracht tijdens een aanval bij de Iraakse stad Ramadi, op een honderdtal kilometer ten westen van Bagdad. Dat meldden een stammenleider en politieofficier.

IS controleert sinds januari verschillende wijken van Ramadi in Al-Anbar,de strategische provincie die grenst aan Syrië. Daar is de jihadistische groep eveneens actief.

In een poging om zich over de hele stad meester te maken, lanceerde de groep vrijdag nog een massaal offensief waarbij het centrum gebombardeerd werd. Bomauto’s werden tot ontploffing gebracht en de strijders vielen het stadsdeel van alle kanten aan.

Ten oosten van de stad kwam een 20-tal stammenleden om. Over de aanval bestaan verschillende, elkaar tegensprekende versies. Volgens de politiekapitein Qaysar al-Hayani vielen IS-strijders leden van de stammen Albou Mahal en Albou Fadah aan. Daarbij zouden ze gewacht hebben tot die geen munitie meer hadden, waarna ze 23 leden hebben terechtgesteld.

Volgens een bevelhebber van een groep stammenleden die tegen IS strijden, is een vijftigtal jihadisten echter de stammen geïnfiltreerd. Daar kregen ze wapens, waarna ze 25 stammenleden ombrachten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig