Stoffel Vandoorne zegeviert in Abu Dhabi
Foto: GP2 Series
Onze Stoffel Vandoorne heeft de eerste GP2-race in Abu Dhabi gewonnen. Gisteren vestigde onze landgenoot reeds een record door vier poleposities op rij te behalen in de GP2-series. Vandaag volgde een overwinning tijdens de eerste van twee GP2-races in Abu Dhabi.

Op het Yas Marina-circuit domineerde Vandoorne de race en bleef hij aan de finish GP2-kampioen Jolyon Palmer en Mitch Evans voor, die het podium vervolledigde. Dankzij zijn overwinning staat Vandoorne tweede in de wk-stand. Met nog enkel de sprintrace van morgen te gaan is de kans ook groot dat hij morgen tweede eindigt in zijn debuutseizoen in de GP2.

Onze landgenoot bewees vandaag nogmaals dat hij klaar is voor de Formule 1. Vandoorne maakt deel uit van het McLaren Young Driver Programma, maar de kans is groot dat hij echter nog een tweede seizoen in de GP2 zal rijden. Vandoorne reed zich vandaag dankzij zijn overwinning en intelligente race nogmaals in de kijker. Dat ontging uiteraard ook McLaren niet; getuige onderstaande tweet op Twitter.

McLaren bevestigde bovendien dat Vandoorne volgende week op beide dagen in actie zal komen tijdens de Young Driver test in de Formule 1. Die vindt eveneens plaats op het Yas Marina Circuit.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: