Stuart Bingham houdt Luca Brecel nipt uit achtste finales

In het Duitse Mülheim is Luca Brecel er vrijdag net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finales van het Ruhr Open, het vierde toernooi in de European Tour (PTC). In de zestiende finales moest de 19-jarige Limburger met 4-3 nipt de duimen leggen voor de Engelsman Stuart Bingham.

Brecel, 59e op de wereldranglijst, nam drie keer een frame voorsprong op Bingham, maar zag de de nummer negen van de wereld telkens meteen weer gelijk maken. In het zevende beslissende frame werd er tactisch en verdedigend gespeeld. Brecel nam een 42-33 voorsprong, maar uiteindelijk was het Bingham, in september winnaar van het Shanghai Masters, die het op de laatste roze bal afmaakte.

Op weg naar de zestiende finales had Brecel vlotte zeges geboekt tegen de Engelsman Sydney Wilson (4-0) en de Chinees Cao Yupeng (4-2).

Ook de Noord-Ier Mark Allen, nochtans aan een sterk seizoen bezig, zal het toernooi niet winnen. De nummer zes van de wereld kreeg in de zestiende finales van de Engelsman Stuart Carrington, 69e op de ranking, een 4-0 nederlaag om de oren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig