Zaterdagochtend is een 22-jarige Middelkerkenaar zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De man belandde ter hoogte van Lombardsijde met zijn wagen tegen een trampaal. Door het ongeval was het tramverkeer meer dan drie uur lang onderbroken.

Rond 05.40 uur merkte de tramchauffeur van de eerste tram richting Oostende het ongeval op. De trambestuurder verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten. Op dat moment lag het voorste gedeelte van de wagen op de tramsporen, de achterkant van de wagen lag op de rijbaan. De Lijn zette langs het traject pendelbussen in. ‘Het normale tramverkeer kon vanaf 9.15 uur terug op gang komen’, aldus Inge Debruyne van De Lijn West-Vlaanderen.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Die stelde vast dat het slachtoffer langs de Kustweg in de richting van Nieuwpoort door een onoplettendheid van de baan geraakte. Ook overdreven snelheid speelde een rol in het ongeval. De bestuurder raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig