Zacht weer houdt aan
Foto: BELGA

Het blijft zaterdagmiddag droog met geregeld zon, maar aan zee en in het westen domineren wolkenvelden vaak het weerbeeld.

Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen. De maxima komen uit op 12 graden aan de kust en in de Ardennen en ongeveer 15 graden elders. Zaterdagavond en -nacht is het aan zee en in het westen bewolkt. Elders zijn er meer opklaringen. De minima bedragen 6 tot 10 graden.

Zondag is het aan zee en in het westen overwegend bewolkt. In het midden en vooral in het oosten is de zon nog geregeld te zien. Aan het eind van de namiddag of ‘s avonds begint het aan zee en in het westen licht te regenen. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen. De maxima bedragen 12 graden aan zee en in de Ardennen en ongeveer 15 graden elders. De nacht van zondag op maandag verloopt bewolkt met van tijd tot tijd lichte regen.

Van maandag tot en met vrijdag blijft het relatief zacht en meestal bewolkt met soms wat regen. De hoeveelheid neerslag blijft voorlopig zeer beperkt. Overdag schommelt het kwik meestal rond 11 graden.