Strijd om betaalterminals barst los
Foto: AP

Na BNP Paribas Fortis lanceert nu ook de Amerikaans-Nederlandse betalingsverwerker EMS alternatieve betaalterminals voor Bancontact/Mister Cash, die de hegemonie van dominante speler Worldline moeten doorbreken. De nieuwe uitdager mikt op 10 procent van de markt. Dat bericht De Tijd zaterdag.

Bancontact/Mister Cash (BC/MC) is veruit het populairste betaalmiddel van de Belg. De verwerking van de ruim 1 miljard transacties per jaar was tot voor kort het voorrecht van Worldline (ex-Banksys), dat een feitelijk monopolie had. Die alleenheerschappij wekte vaak ergernis bij handelaars.

Worldline kreeg de voorbije jaren van middenstandsorganisaties meermaals kritiek op zijn prijzenbeleid, wat leidde tot harde onderhandelingen over tariefdalingen. Nadat het Worldline-netwerk vorig jaar op 23 december in panne viel, net op een topdag voor kerstaankopen, weerklonk de roep naar een tweede systeem als reserve.

Het betaaldienstenbedrijf EMS (Euro- pean Merchant Services) speelt op die vraag in en lanceert eigen betaalterminals voor Bancontact/Mister Cash op de Belgische markt. Zijn aanbod wordt voor het eerst voorgesteld op Horeca Expo in Gent, de vakbeurs die zondag begint.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig