Van rookdonuts tot raketten bouwen: zes tips voor de Dag van de Wetenschap
Foto: Dag van de Wetenschap
Zondag kan u in het hele land terecht voor wetenschappelijk verantwoorde workshops. Waar kan u robots bouwen, tekenen met bacteriën, rookdonuts maken, en een #selfIR maken? Zes tips.

>>>West-Vlaanderen<<<

Tekenen met bacteriën en robots besturen

In de Katholieke Hogeschool Vives kan u zelf bacteriën enten op een voedingsbodem en een paar dagen later uw bacterietekening herkennen. Wie daar de kriebels van krijgt, kan de vreemdste robots besturen of zelf de bubbels aan limonade toevoegen.
praktisch: Hogeschool Roeselare, vanaf 14 uur
Meer info >

>>>Oost-Vlaanderen<<<

Wetenschapsfestival: waar of niet waar?

De Gentse Vooruit verzamelt wetenschappers uit uniefs en hogescholen voor een gratis wetenschapsfestival. Er staat een paard op de gang voor wannabe dierenartsen, er is een wetenschapsmarkt en een roadshow rond kernfusie. In verschillende workshops kan u zelf een robot bouwen, 3D-printers testen of een #selfIR -een selfie met een infraroodcamera- nemen.
praktisch: Vooruit Gent, vanaf 10 uur

Meer info >

>>>Antwerpen<<<

Talentenfabriek in Centraal Station

Natuurlijk kan u terecht bij usual suspect Technopolis om glitterflessen en katapulten te maken, maar ook in het Centraal Station in Antwerpen kan u ontdekken of u talent voor techniek hebt. Rookdonuts maken met een rookkanon, legorobots programmeren of jezelf laten scannen in 3D: het kan allemaal.
praktisch: Centraal Station Antwerpen, vanaf 10 uur.
Meer info >

>>>Limburg<<<

Chemische magie in Greenville

De studenten van de lerarenopleiding van KHLimburg geven verschillende workshops die een antwoord bieden op vragen als: kan de ene stof veranderen in een andere? Hoe kan je de grootte van de aarde berekenen? En: hoe oud is het heelal? U kan er zelf robots besturen en oude materialen een nieuwe bestemming geven.
praktisch: Greenville, Houthalen-Helchteren

Meer info >

>>>Vlaams-Brabant<<<

Eten in regenboogkleuren

Op Campus Gasthuisberg krijgt u kleurrijke maaltijden voorgeschoteld, maakt u een eigen mosbal, een kokedama, en leert u waarom een apotheker een witte schort draagt.
praktisch: Leuven, Campus Gasthuisberg

Meer info >

>>>Brussel<<<

Raketten bouwen en lanceren

Het Planetarium nodigde astronaut Dirk Frimout uit zelfs de moeilijkste vragen te beantwoorden. Kinderen kunnen er een eigen waterraket bouwen, lanceren, en na een geslaagde missie mee naar huis nemen.
praktisch: Brussel, Planetarium, vanaf 14 uur

Meer info >

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig