Femma en Unizo-topman in de clinch over 30-urenweek
Foto: PhotoAlto / Reporters
Femma is niet te spreken over uitspraken van Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van ondernemersorganisatie Unizo. Volgens Van Eetvelt is het combineren van werk en gezin maar voor de minderheid van de vrouwen een echt probleem is. 'Pardon?', luidt het bij Femma.

In onze ochtendkrant reageerde de Unizo-topman op een voorstel van Femma om een algemene 30-urige werkweek in te voeren. De combinatie van ouderschap en carrière is volgens de beweging onhoudbaar geworden. De 30-urige werkweek moet soelaas bieden.

Van Eetvelt noemt het voorstel te gek voor woorden en volgens hem betekent het een loonlastenverhoging van 21 procent. Het combineren van werk en gezin is maar voor een minderheid van de vrouwen een echt probleem, stelt hij.

Femma ontkent. ‘De combinatie van arbeid en gezin is een probleem van veel vrouwen en mannen’, zegt de vrouwenbeweging. Bovendien vinden veel mensen de 30-urige werkweek niet te gek voor woorden, aldus Femma.

De beweging verwijst onder meer naar de Duitse vakbond IG Metall, die voor de 30-urige werkweek pleit. In Göteborg loopt dan weer een proefproject waarbij werknemers 30 uur per week werken