Ook Ivoorkust gekwalificeerd voor Afrika Cup
Foto: AFP

Ivoorkust heeft zich woensdag geplaatst voor de Africa Cup, die volgend jaar van 17 januari tot 8 februari plaatsvindt in Equatoriaal-Guinea. Tegen Kameroen werd het punt behaald dat nodig was voor kwalificatie. Het werd 0-0.

Het was zweten en zwoegen voor de Oranje Olifanten, want concurrent Democratische Republiek Congo deed tegen Sierra Leone wat het moest doen: winnen met 3-1. Ivoorkust moest daarom tegen Kameroen, dat al voor de wedstrijd zeker was van deelname aan de Africa Cup, minstens gelijkspelen. In een zoutloze wedstrijd werd er niet gescoord, waardoor Ivoorkust op plaats twee eindigt in groep D, met slechts één puntje meer dan Congo. Congo kan mogelijk nog opgevist worden als beste derde.

Ivoorkust, zonder Barry Boubacar Copa (Lokeren) in doel, is het 11e land dat zich heeft kunnen kwalificeren voor het prestigieuze toernooi op het Afrikaanse continent. Voordien verzekerden Zuid-Afrika, Algerije, Burkina Faso, Gabon, Kameroen, Kaapverdië, Zambia, Tunesië en Senegal zich al van deelname. Van 17 januari tot 8 februari zullen 15 gekwalificeerde landen plus gastland Equatoriaal-Guinea strijden om de titel van Afrikaans kampioen.