Rachid Affar krijgt 5 jaar effectief voor doodsteken vrouw
Foto: Photo News

Rachid Affar is door het Brusselse hof van assisen woensdag veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vijf jaar voor doodslag door uitlokking. De 41-jarige man werd schuldig bevonden aan het doden van zijn echtgenote Farida Balkich met een mes. Zijn vrouw had eerder klacht ingediend tegen Affar omdat hij zijn huwelijksplicht niet nakwam.

De rechters hielden rekening met het extreem gewelddadige karakter van de feiten en het antisociale gedrag van Rachid Affar. Zij vonden de maximumstraf van vijf jaar voor doodslag door uitlokking, zoals de openbare aanklager Jean-François Godbille had gevraagd, gepast.

Rachid Affar stak zijn vrouw dood op 21 november 2011 in de Sippelberglaan in Molenbeek. De 40-jarige vrouw was op slag dood.

Uit het onderzoek bleek dat de vrouw op 24 oktober 2011 klacht had ingediend tegen haar echtgenoot omdat hij verzaakte aan de huwelijksplicht, en er dus nog geen geslachtsgemeenschap had plaatsgevonden sinds het huwelijk werd voltrokken in maart 2011. Na de klacht had de vrouw haar echtgenoot op straat gezet.

Affar en Balkich leerden elkaar kennen op een datingsite. Ze trouwden in maart 2011 in Marokko, waar Affar toen woonde, en in september 2011 kreeg Affar zijn visum waardoor hij zich bij zijn echtegenoot kon vestigen in België.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig