Miss Honduras (19) dood teruggevonden
Foto: AFP

Miss Honduras María José Alvarado (19) en haar zus Sofia Trinidad (23) zijn dood teruggevonden. Dat meldt BBC. De twee zussen waren sinds vorige donderdag vermist, nadat ze een feestje hadden bijgewoond in de Hondurese stad Santa Barbara.

Dinsdag zetten eenheden van de militaire politie, de geheime dienst en het Openbaar Ministerie de zoektocht naar de 19-jarige studente in het departement Santa Bárbara in het westen van het land voort. Dat deelde een woordvoerster van Binnenlandse Zaken mee. Daar werd Miss Honduras voor het laatst gezien. Tot nu toe werden vier verdachten opgepakt, onder wie de vriend van Alvarado. Twee verdachten zijn ook al gearresteerd

María José Alvarado werd in de hoofdstad Tegucigalpa door haar zus en drie mannen in een auto zonder kentekens opgehaald. Dat zei de moeder van de jonge vrouwen in de krant El Heraldo.

Later werden de gsm’s van haar dochters uitgezet. Zaterdag meldde ze de vrouwen als vermist.

María José Alvarado zou volgens de media woensdag vertrekken naar de voorronde van de schoonheidswedstrijd in Londen. De verkiezing van Miss World vindt op 14 december plaats. De organisatoren van het concurrerende evenement Miss Universe schreven op Twitter: ‘Laat ons bidden voor Miss World Honduras María José Alvarado. Ze wordt vermist.’

De televisiepresentator en vroegere presidentskandidaat Salvador Nasralla riep op de internationale politiedienst Interpol in te schakelen. ‘We weten dat mensenhandel een probleem in de regio is. Jonge meisjes worden ontvoerd en tot prostitutie gedwongen’, zei hij in El Heraldo. In Nasralla’s programma ‘X-0 da dinero’ werd Alvarado ooit als model ontdekt.

Het is nu duidelijk dat de jonge vrouw het slachtoffer van een misdaad is geworden. Honduras is met 90,4 moorden per 100.000 inwoners volgens het VN-bureau voor Drugs- en Misdaadbestrijding (UNODC) het gevaarlijkste land ter wereld buiten oorlogsgebieden.

Pas begin dit jaar werd Latijns-Amerika opgeschrikt door een moord op een schoonheidskoningin. Rovers schoten toen bij een overval op een secundaire weg de vroegere Miss Venezuela, Mónica Spear Mootz, dood.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig