Aantal vacatures blijft toenemen
Foto: Imagedesk / Lieven Van Assche

De VDAB heeft in oktober exact 23.512 vacatures ontvangen. Het gaat om een stijging met 3,7 procent tegenover oktober 2013. Dat meldt de Vlaamse arbeidsbemiddelaar woensdag.

De voorbije twaalf maanden kwamen 249.579 vacatures binnen, of 12,3 procent meer dan in de twaalf maanden voordien (tot oktober 2013). ‘Het over twaalf maanden gecumuleerd aantal vacatures zit nog altijd in een stijgende trend.’

Bij vier op de tien werkaanbiedingen zijn er geen of nauwelijks diplomavereisten. De grootste stijging van de ontvangen vacatures was er bij de middengeschoolden.

Naar sectoren uitgesplitst, was de grootste stijging van de vacatures de voorbije twaalf maanden voor de sector ‘informatica, media en telecom’ (+33,1%), al is dit deels ten gevolge van een administratieve kwestie. Ook in enkele industriële sectoren stijgt de vraag naar werknemers sterk. Opvallend minder vacatures kwamen er vanuit enkele dienstverlenende sectoren en de bouw. Die laatste sector lijdt onder de buitenlandse concurrentie en aarzelende conjunctuur.