Kroatische is ‘Comeback Player’ bij de vrouwen
Foto: BELGAIMAGE

Mirjana Lucic-Baroni is door de WTA uitgeroepen tot Comeback Player of the Year. Dat meldt de tennisorganisatie woensdag op zijn website. De trofee van Comeback Player of the Year bij de mannen ging naar David Goffin. Hij ontving zijn award vorig weekend.

De 32-jarige Kroatische is bezig aan een tweede leven als tennisster. In haar tienerjaren maakte ze furore door al op jonge leeftijd twee WTA-titels te winnen en door te stoten tot de halve finales van Wimbledon. Daarna verdween ze, mede door persoonlijke problemen en blessures, van het voorplan.

De carrière van de Kroatische leek afgelopen, maar ze knokte terug en in 2014 boekte ze opnieuw voor het eerst in meer dan een decennium sprekende resultaten. Zo pakte Lucic-Baroni in september de titel in Quebec, haar eerste toernooizege sinds 1998. Op de US Open schopte ze het tot de achtste finales na onder meer winst tegen Simona Halep, ‘s werelds nummer 2.

‘Ik vind het een hele eer dat ik deze onderscheiding krijg’, reageert Lucic-Baroni, die het seizoen afsluit als nummer 60. ‘Ik wil iedereen bedanken die voor mij heeft gestemd en die mij al die jaren heeft gesteund. Ik kijk uit naar 2015 en hopelijk nog heel wat mooie resultaten.’