Mappen maken in Windows Phone
Foto: mvdv

Windows Phone-gebruikers hebben er lang op moeten wachten, maar in versie 8.1 is van het mobiele Windows-besturingssysteem het dan toch eindelijk mogelijk om op het startscherm handige mappen aan te maken.

In iOS en Android kan je al sinds jaar en dag apps in mapjes opbergen, maar Windows Phone-gebruikers bleven tot nu toe verstoken van die mogelijkheid. Dat wil zeggen: met de standaardvoorzieningen van het besturingssysteem. Via een speciale app van Nokia, simpelweg Mappen genaamd, lukte het ook, maar dan wel met enkele beperkingen. Zo ondersteunen deze folders geen Live Tiles - waarbij de informatie op de tegel automatisch wordt ververst - en is het behoorlijk omslachtig om ze aan te maken.

De Windows Phone 8.1-update maakt dus een eind aan dat gehannes. De folderfunctie werkt op dezelfde intuïtieve manier als in iOS en Android. Voor wie de techniek nog niet kent: druk op een app totdat hij loskomt van het startscherm en sleep hem daarna op een andere toepassing. Als je de app laat ‘vallen’ ontstaat er vanzelf een folder, die je een naam naar keuze kan geven.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig