Winkel huren in New York is 17 keer duurder dan in Brussel of Antwerpen
Foto: IMAGEGLOBE

Fifth Avenue in New York is de duurste winkelstraat ter wereld. Voor een standaardwinkel van 150 vierkante meter bedraagt de huurprijs in het duurste deel bijna 4,5 miljoen euro per jaar. Dat is zeventien keer meer dan in Brussel of Antwerpen, volgens Cushman & Wakefield. Het vastgoedbedrijf heeft woensdag zijn jaarlijkse rapport bekendgemaakt, met de hitparade van de duurste winkellocaties per land.

In de Nieuwstraat in Brussel en op de Meir in Antwerpen daalden de tophuurprijzen licht vergeleken met 2013. Voor eenzelfde standaardwinkel van 150 vierkante meter werd een gemiddelde huurwaarde van 1.750 euro per vierkante meter of 262.500 euro per jaar opgetekend. België komt hiermee op een 35ste plaats in de wereldranglijst.

‘Terwijl de meeste landen wereldwijd een aanzienlijke dip in de huurprijzen noteerden gedurende de recente crisisjaren, trok het Belgische en Luxemburgse winkelvastgoed zich uitzonderlijk stabiel uit de slag’, zegt Thierry Debourse, hoofd van het departement winkelverhuur België en Luxemburg bij Cushman & Wakefield, in een mededeling over het rapport.

New York stoot Causeway Bay in Hongkong van de troon, waar een huurdaling van 6,8 procent werd genoteerd tegenover 2013. De Champs-Élysées in Parijs steeg met 40 procent in 2013, maar stabiliseerde dit jaar en behoudt zijn derde plaats. In New Bond Street in Londen stegen de prijzen dit jaar met 4,2 procent, waarmee deze winkelstraat op de vierde plaats komt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig