Bon gratis taxi niet geldig in België
Foto: Belga

De Uber-vouchers die Brussels Airlines bij zijn kerstcadeaubonnen voegt, zullen niet geldig zijn in België. Dat heeft Brussels Airlines verzekerd tijdens een gesprek met Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

Dinsdag had Brussels Airlines een actie gelanceerd waarbij de luchtvaartmaatschappij bij zijn kerstcadeaubon een voucher voegt van de omstreden taxidienst Uber.

De taxisector had de promo-actie onmiddellijk veroordeeld: ‘Brussels Airlines kiest voor een operator die in België chauffeurs aanzet tot zwartrijden’, klonk het bij woordvoerder Pierre Steenberghen, die woensdag het Uber-dossier ook zal aankaarten in een gesprek met de Vlaamse minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

Nu heeft diens Brusselse collega Pascal Smet dus contact opgenomen met Brussels Airlines om zijn ongerustheid over de actie uit te drukken. Brussels Airlines verzekerde in het gesprek dat de bonnen niet in Brussel zullen kunnen gebruikt worden. Hoe de luchtvaartmaatschappij dit zal afdwingen, is nog niet duidelijk.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig