Een 57-jarige hardleerse chauffeur uit Dilsen-Stokkem is woensdag door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een rijverbod van drie maanden en acht dagen en een boete van 4.200 euro, omdat hij verschillende eerder opgelegde rijverboden negeerde en rondreed zonder geldig rijbewijs in een niet gekeurde auto. De man is al eerder door de politierechtbank hiervoor veroordeeld, maar ging tegen de verschillende vonnissen in beroep.

Op 15 december 2012 werd de man een eerste keer tegengehouden. De agenten stelden vast dat zijn keuringsbewijs al meer dan een jaar vervallen was. Hij kreeg een week de tijd om naar de keuring te gaan.

Op 3 januari 2013 wordt hij opnieuw door de politie tegengehouden, als hij achter het stuur zit van zijn Volkswagen Golf. Tijdens de controle bleek dat de herkeuring nog altijd niet was gebeurd en dat de man een rijverbod heeft. Het door de politierechtbank in 2011 opgelegde rijverbod van twee maanden ging eind 2012 in.

Voor deze nieuwe feiten werd de man opnieuw veroordeeld tot een rijverbod van drie maanden en een boete van 3.000 euro. Hij weigerde na verschillende aanmaningen ook zijn rijbewijs in te leveren op de griffie van de politierechtbank.

Volgens de chauffeur kon hij zijn rijbewijs niet afgeven, omdat dit in zijn in beslag genomen wagen lag. De eigenaar van het autobedrijf waar de wagen stond, liet weten dat de man gewoon zijn rijbewijs uit de wagen kon komen halen, maar hij vertikte dit. Hiervoor kreeg hij een boete van 1.200 euro. Omdat hij de boete niet betaalde voor het niet laten herkeuren van zijn Volkswagen komen daar nog eens acht dagen rijverbod bij.

De man ging tegen de eerdere veroordelingen in beroep en vroeg een mildere bestraffing, omdat hij het financieel niet breed heeft. In zijn vonnis herbevestigt de rechter de eerder door de politierechter uitgesproken straffen en prijst hij de man gelukkig dat het openbaar ministerie ondanks zijn hardleersheid geen hoger beroep heeft aangetekend, omdat een strengere bestraffing op zijn plaats zou zijn geweest.

De man werd sinds 2004 al 34 keer veroordeeld door de politierechter, omdat hij zowat iedere verkeersregel aan zijn laars lapt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig