Ex-topmodel beschuldigt Amerikaanse komiek Bill Cosby van verkrachting
Foto: AP

Voormalig topmodel Janice Dickinson heeft nieuwe beschuldigingen van misbruik geuit tegen Bill Cosby. De Amerikaanse acteur zou haar in 1982 verkracht hebben in haar hotelkamer. Dickinson is de zoveelste vrouw die Cosby beschuldigt van seksueel misbruik.

In een interview met de Amerikaanse talkshow ‘Entertainment Tonight’ vertelt Dicksinon over haar ontmoeting met de intussen 77-jarige komiek in het begin van de jaren '80. Cosby zou haar na een diner op haar hotelkamer een pilletje tegen buikpijn hebben gegeven. 'De volgende ochtend werd ik wakker zonder pyama, en met de herinnering dat ik - voor ik flauwviel - seksueel werd aangevallen door die man', zegt ze in het interview.  

Dickinson schreef over de verkrachting in haar in 2002 gepubliceerde autobiografie, maar de passages over Cosby werden op advies van haar advocaat grotendeels geschrapt, zei Dickinson voorts.

Pas onlangs waren nieuwe beschuldigingen van misbruik tegen de ster van de populaire sitcom ‘The Cosby Show’ (1984-1992) opgedoken. Een journaliste had afgelopen zondag beweerd dat Cosby haar in 1969 toen ze 19 was, had verkracht. Eerder had een vandaag 58-jarige actrice het komische talent omschreven als ‘seksdelinquent’. 

Geruchten over seksueel misbruik door Bill Cosby gaan al lang mee. In 2004 werd de acteur beschuldigd van seksueel misbruik door Andrea Constand. De advocaten van Constand vonden toen nog elf andere vrouwen met gelijkaardige verhalen over Cosby. Uiteindelijk werd een rechtszaak afgewend en troffen de partijen een minnelijke schikking in 2006. Een deel van die overeenkomst was dat de beschuldigingen niet meer zouden herhaald worden. Cosby zelf heeft de feiten altijd ontkend.

Ook nu hult Cosby zich in stilzwijgen, buiten dan dat ene korte tekstje van zijn advocaat: 'De voorbije weken zijn er weer oude, lasterlijke beschuldigen tegen Mr. Cosby opgedoken. Het is niet omdat ze herhaald worden, dat ze waar zijn'.

De 77-jarige Cosby zou eerder deze week te gast zijn in de talkshow van David Letterman, en ook een interview met Queen Latifah doen. Beide interviews werden afgelast. Ook de Amerikaanse streamingdienst Netflix kondigde ondertussen aan dat de uitzending van een nieuwe comedy-serie (‘Bill Cosby 77’) zal uitgesteld worden. Die had eigenlijk op 28 november moeten beginnen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig