Onder de jihadisten die betrokken waren bij de massa-executie van gijzelaars is een tweede Fransman geïdentificeerd. Dat meldt de BBC op gezag van de Franse overheid.

De Franse media citeren anonieme bronnen die melden dat de jihadist een 22-jarige man is uit een oostelijke buitenwijk van Parijs. President François Hollande deelde eerder al mee dat een tweede Fransman in de video van de terechtstelling door terreurgroep Islamitische Staat (IS) bijna geïdentificeerd was.

Eerder noemde de Franse overheid Maxime Hauchard uit Normandië als een van de militanten in de video die dit weekend is verspreid.

 Vermoedelijk zijn zo'n 1.000 Franse jihadisten naar Syrië en Irak getrokken. Volgens de Franse premier Manuel Valls zijn ongeveer 50 Franse burgers gestorven in Syrië.

In de video wordt de onthoofding van minstens veertien mannen getoond. De slachtoffers zijn volgens IS militairen uit het Syrische leger. Ook de Amerikaanse hulpverlener Peter Kassig werd vermoord.

De Britten melden dat er twee van hun landgenoten in de video voorkomen. Belgische speurders onderzoeken of er ook jihadi's van bij ons op de video staan. Maar tot nog toe is er niemand geïdentificeerd. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig