Gentse Zesdaagse even stilgelegd voor... kat
Foto: photopress.be
Consternatie alom toen dinsdag tijdens de Supersprint op de openingsdag, net voor middernacht, een kat plots de wielerpiste van 't Kuipke opdook en daar tussen de renners laveerde. Die konden het diertje maar net ontwijken. De wedstrijdleiding neutraliseerde meteen de koers.
De kat, opgeschrikt door het voorbijrazende peloton, stoof de tribunes in en werd na een klopjacht gevat door een toeschouwer die het diertje meteen weg bracht. De wedstrijdjury zette daarna het licht weer op groen en zo kon de Supersprint hervat en uiteindelijk door de Nederlander Michael Vingerling gewonnen worden.

Jasper De Buyst en Kenny De Ketele zijn de leiders na de eerste nacht van de 74e Zesdaagse van Gent. Zij tellen momenteel 84 punten. De Zwitser-Duiste tandem Leif Lampater en Silvan Dillier volgt op 52 punten. Als derde staan de Denen Alex Rasmussen en Marc Hester geklasseerd met 50 punten achter hun naam

Het Belgisch-Britse koppel Iljo Keisse met Mark Cavendisch totaliseerde 48 punten gevolgd door Moreno De Pauw met de Duitser Christian Grasmann (30 punten). Otto Vergaerde en de Nederlander Nick Stöpler hebben 29 punten achter hun naam. Deze zes koppels volgen allemaal in dezelfde ronde. De rest heeft reeds één of meerdere ronden aan hun broek.