Bpost gaat vanaf december pakjes op zondag leveren
Foto: BELGA

Bpost gaat vanaf 7 december starten met een proefproject waarbij pakjes ook op zondag worden afgeleverd. Dat is dinsdag vernomen in vakbondskringen.

Opmerkelijk is dat het zondagwerk in eerste instantie door externen zal worden uitgevoerd, omdat er nog geen akkoord is over de loon- en arbeidsvoorwaarden voor het Bpost-personeel. Bij het bedrijf zelf wil men weinig commentaar kwijt: ‘we zijn dit aan het bekijken in overleg met de sociale partners’, aldus de woordvoerder.

Bpost gaat de pakjes van Coolblue voortaan ook op zondag leveren, aldus de vakbondsbron. De dispatching zal gebeuren in Wetteren, Geel en Schaarbeek, van waaruit het hele land zou worden bediend. Het proefproject neemt zes maanden in beslag, nadien volgt een evaluatie.

Opmerkelijk is dat voor de bedeling aanvankelijk gebruik wordt gemaakt van externen, een primeur voor het postbedrijf. Maar volgens de vakbondsbron is het de bedoeling om snel tot een akkoord te komen over de loon- en arbeidsvoorwaarden voor de levering op zondag, zodat in de toekomst dit werk kan uitgevoerd worden door postbodes.

‘We zijn voor werkgelegenheid, maar we zijn nog niet klaar om dit nu al met eigen personeel te doen. In de toekomst is dat wel de bedoeling. We blijven met elkaar praten’, aldus de vakbondsbron.

De onderhandelingen worden gevoerd door de vakbondssecretarissen van de socialistische en liberale bond, en door de Vlaamse vertegenwoordiger van de christelijke vakbond. De Franstalige secretaris, André Blaise, ligt dwars. Bonden en directie voeren ook nog intensief overleg over de werklast bij Bpost.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig