Restaurant - Onze recensent bezoekt elke week onafhankelijk een restaurant

Cielo

Hij heeft het weer voor elkaar gekregen. Telkens opnieuw slaagt horecaondernemer Eddy Roothaert erin om niet alleen een schitterende locatie te vinden voor zijn restaurants (waaronder Umami en Danieli il Divino), maar ze ook te voorzien van een knappe inrichting, goed opgeleid personeel en een keuken die een hoog aantal couverts en een uitgebreide spijskaart aankan. Voor zijn nieuwe Italiaanse brasserie vond hij een uniek rond gebouw met retroarchitectuur en uitzicht op de Antwerpse kaaien. Vroeger deed het dienst als aanwervingsbureau voor scheepsherstellers. Heel wat historische ornamenten, zoals de lichtblauwe tegels, bleven bewaard en net dat geeft Cielo zijn bijzondere charme, in combinatie met warmere Italiaanse accenten en de eigentijdse open keuken achter glas. Je waant je in Londen of New York, maar ook Antwerpen is een wereldstad, toch?

Wim Kempenaers (WKB)

Cielo profileerde zich vanaf dag één als de nieuwe place to be en als ik er op een avond kort na de opening arriveer, zit de sfeer er al goed in. Hoe komt het dat dit restaurant daarin slaagt ...

Aangeboden door onze partners

Niet te missen