Discopionier Giorgio Moroder maakt comeback
Foto: rr

Giorgio Moroder, een van de pioniers van het discogenre, maakt dertig jaar na zijn laatste album een comeback. De 74-jarige Italiaan pakt begin volgend jaar uit met een nieuwe plaat met de toepasselijke titel ‘74 is the New 24’. De gelijknamige single is nu al beschikbaar.

Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo van Daft Punk, grote bewonderaars van Moroder, haalden hun held vorig jaar vanonder het stof voor hun nieuwe album ‘Random Acces Memories’. Die samenwerking resulteerde in het nummer ‘Giorgio by Moroder’ en maakte de Italiaan blijkbaar hongerig naar meer. De 74-jarige producer kreeg plots allerlei aanbiedingen en werkt nu dus aan een volledig nieuwe plaat. Daarop zal heel wat bekend volk te horen zijn. Zo komen er samenwerkingen met Kylie Minogue, Charli XCX, Sia en Britney Spears.

‘Dancemuziek maakt geen onderscheid. Het maakt niet uit waar je woont, wie je vrienden zijn of hoeveel er op je bankrekening staat. Het maakt niet uit of je 74 of 24 bent’, zegt Moroder over zijn nieuwe werk.

Moroder begon zijn carrière eind jaren 60. Hij onderscheidde zich al snel door zijn unieke gebruik van synthesizers en drummachines. Als producer werkte hij met tal van artiesten. Zo schreef hij onder andere mee aan de legendarische nummers ‘I Feel Love’ en ‘Love to Love You Baby’ van Donna Summer. Later legde de Italiaan zich met succes toe op filmsoundtracks. Voor zijn werk op ‘Midnight Express’, ‘Flashdance’ en ‘Top Gun’ werd hij bekroond met Oscars en Golden Globes.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig