De verantwoordelijke van een kinderdagverblijf in Kersbeek-Miskom (Kortenaken) heeft maandag voor de Leuvense strafrechtbank de opschorting van straf over twee jaar gekregen. De vrouw had op 20 juni 2012 een kindje van negen maanden laten vallen. Het meisje brak haar schouder, maar de verzorgster lichtte de ouders niet in over de valpartij. Het openbaar ministerie had eerder zes maanden cel met uitstel gevorderd. De vrouw moet 1.500 euro schadevergoeding betalen aan de ouders van het kind.

De verantwoordelijke van het kinderdagverblijf had het meisje die ochtend op de arm, toen ze plots struikelde. Ze belde geen dokter en verwittigde ook de ouders niet. Ook toen de ouders hun dochtertje ‘s avonds kwamen ophalen,verzweeg ze het voorval. Het was pas thuis dat de moeder zag dat de kleine Gitte haar linkerarm niet kon gebruiken. Kort nadien werd vastgesteld dat de baby een gebroken schouder had. De verzorgster vermeldde de valpartij blijkbaar ook niet in het dagboekje van het kind, waarin normaliter het dagverloop moet worden genoteerd.

'De beklaagde is schuldig aan onopzettelijke slagen en verwondingen', aldus de rechter. 'Het gaat om zeer ernstige feiten. Beklaagde mag van geluk spreken dat de gevolgen relatief beperkt waren. De vraag stelt zich of ze beseft wat de gevolgen van haar handelingen konden zijn en of ze de draagwijdte van haar verantwoordelijkheid begreep.' De rechter hield wel rekening met het blanco strafblad van de beklaagde.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig