Tegenstander van Rode Duivels ontslaat bondscoach
Foto: AFP

Bosnië-Herzegovina heeft maandag zijn bondscoach Safet Sucic ontslagen. Dat bevestigde de Bosnische voetbalfederatie. De federatie zal in januari een nieuwe coach aanstellen. Namen van kandidaten worden in december bekendgemaakt. In Bosnische media wordt voormalig Standard-middenvelder Robert Prosinecki als mogelijke opvolger genoemd.

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

De 59-jarige Susic was een jaar geleden nog de held van de natie toen het land zich plaatste voor het WK in Brazilië, voor Bosnië het eerste grote toernooi in de geschiedenis. In een groep met Argentinië, Iran en Nigeria werden de Bosniërs echter roemloos uitgeschakeld. In de EK-kwalificaties startten ze naast België als groepsfavoriet, maar na nederlagen tegen Cyprus (1-2) en Israël (3-0) en draws tegen Wales (0-0) en België (0-0) staan ze met twee op twaalf pas op de vijfde en voorlaatste plaats in de groep.

Daardoor wordt het nog een zware dobber om de kwalificatie af te dwingen. De eerste twee van elke groep en de beste derde plaatsen zich voor de eindronde in Frankrijk. De acht andere landen die derde worden in hun groep spelen onderlinge barrageduels.

Susic was sinds 2009 bondscoach van Bosnië-Herzegovina, voordien was hij bij een resem Turkse clubs aan de slag.