Crevits krikt budget voor studietoelagen met 10 miljoen euro op
Foto: Photo News

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft het budget voor de uitbetaling van studietoelagen met 10 miljoen verhoogd. Dat zegt ze in een reactie op de oppositie, die maandag aanklaagde dat het budget ervoor volgend jaar wordt verlaagd. ‘Elk kind dat recht heeft op een studietoelage zal die ook krijgen’, klinkt het.

Aanleiding van de kritiek van oppositiepartijen SP.A en Groen was een kritisch rapport van het Rekenhof. De begrotingswaakhond waarschuwt erin dat de Vlaamse regering een aantal beloftes niet zal kunnen waarmaken, omdat ze er in haar begroting voor 2015 geen geld voor uittrekt. Onder meer de nieuwe financiering van de gehandicaptenzorg dreigt daardoor in gevaar te komen.

SP.A en Groen grepen de kritische evaluatie echter aan om ook de verlaging van het budget voor studietoelagen in de Vlaamse begroting voor volgend jaar aan de kaak te stellen. ‘In vergelijking met het budget voor dit jaar werd ruim 11 miljoen euro minder opzijgezet’, klonk het.

In een reactie wijst Crevits er echter op dat het budget voor de uitbetaling van studietoelagen helemaal niet daalt. Integendeel, ze heeft het budget met 10 miljoen verhoogd, door een amendement op de begroting in te dienen.

‘Het budget wordt steevast aangepast in functie van het aantal leerlingen dat recht heeft op een toelage’, legt haar woordvoerster uit. ‘Uit de meest recente tellingen is intussen gebleken dat er 10 miljoen euro extra zal nodig zijn, en daarom hebben we dit amendement ingediend.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig