Mertens klaagt over duizelingen na ontslag uit ziekenhuis
Foto: Photo News

Even leek Dries Mertens dit weekend alweer op het veld te kunnen staan, maar nadat de Rode Duivel deze middag uit het ziekenhuis van Jette ontslagen werd, klaagde hij over duizeligheid. Mogelijk zal hij komend weekend dan toch verstek moeten laten gaan voor zijn match met Napoli.

 

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

 

Afgelopen nacht tweette bondsdokter Kris Van Crombrugge, die instaat voor de gezondheid van onze Rode Duivels, nog dat Mertens komend weekend alweer op het veld zou kunnen staan. ‘Gepraat met dokter en trainer Benitez van Napoli. Dries Mertens zou fit moeten raken voor hun volgende competitiewedstrijd. Je bent sterk, Dries, top!’, klonk het toen nog.

Maar nadat Mertens maandagmiddag omstreeks 15u het ziekenhuis in Jette verliet, kloeg hij toch weer over duizeligheid. Daardoor zal hij mogelijk toch verstek moeten laten gaan voor de komende wedstrijd van Napoli, thuis tegen Cagliari.

Ziekenhuis: ‘Hangt af van recuperatievermogen’

‘Uit de onderzoeken is inderdaad gebleken dat het om een zware hersenschudding gaat. Dries heeft het ziekenhuis maandagnamiddag echter reeds mogen verlaten’, aldus woordvoerder Edgard Eeckman van het UZ. ‘Om te herstellen moet hij veel slapen en rusten. Hoelang Mertens buiten strijd zal zijn, hangt af van zijn recuperatievermogen. Dat is bij elke patiënt verschillend en de dokters wilden er dan ook geen termijn opplakken.’

De winger van het Italiaanse Napoli werd zondagavond in het ziekenhuis opgenomen nadat hij in het slot van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales in een kopduel het hoofd van de Welshe aanvaller George Williams vol tegen de slaap had gekregen. De 27-jarige Mertens lag bewusteloos op het veld en werd vervolgens overgebracht naar het UZ in Jette, waar de artsen een zware hersenschudding vaststelden.