‘Naast vaste ook mobiele stakingsposten in Antwerpse haven op actiedag’
Foto: VUM

Op de regionale stakingsdag in Antwerpen op 24 november zullen er in de haven naast vier grote stakingsposten mogelijk ook mobiele posten komen om havenbedrijven stil te leggen. Zo meldt de regionale zender ATV maandag. Dinsdagochtend krijgen de havenarbeiders meer informatie van de vakbonden.

Volgens het ATV-nieuws zullen er vier grote stakingsplaatsen komen, onder meer aan de grote terminals van MSC en PSA. Aan de arbeiders zou gevraagd worden om zich daar te verzamelen, al zouden er ook mobiele ploegen komen zodat ook in andere bedrijven het werken wordt verhinderd.

Michel Claes van ACV-Transcom wil voorlopig enkel bevestigen dat er vier stakingsposten komen. ‘Meer informatie zal vanaf morgenochtend aan de bedrijven worden meegedeeld. De primeur is voor de havenarbeiders zelf’, stelt hij.

Bij de havenbedrijven begint men ook maatregelen te nemen. Bij Katoen Natie, geleid door de bij havenarbeiders minder geliefde ceo Fernand Huts, kan het personeel werken, staken of vakantie nemen. Bij MSC gaat men ervanuit dat kaai 730 volledig afgesloten zal zijn. Schepen zullen naar locaties buiten Antwerpen worden geleid.