Berging lichamen en wrakstukken MH17 kan over vijf dagen afgerond zijn
Foto: REUTERS

Het Nederlandse bergingsteam heeft maandag opnieuw menselijke resten en wrakstukken van het neergestorte toestel van vlucht MH17 geborgen op de rampplek in Oost-Oekraïne. Volgens het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie vonden de bergers de stoffelijke resten tijdens de bergingswerkzaamheden van de wrakstukken.

Het eerste forensische onderzoek op de lichaamsdelen gebeurt in Charkov. Later worden ze naar Nederland teruggevlogen. Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zijn de bergingswerkzaamheden maandag goed verlopen. De geborgen wrakstukken, waaronder het staartstuk, zijn naar het treinstation van Torez gebracht en daar gedeeltelijk al op treinwagons geladen. Later worden de delen van het neergestorte vliegtuig per trein naar Charkov vervoerd.

De berging wordt dinsdag voortgezet als de omstandigheden dat toelaten. De veiligheidssituatie op de rampplek is en blijft fragiel, benadrukt het ministerie.

Naargelang de omstandigheden kan de berging van wrakstukken van rampvlucht MH17 over ongeveer vijf dagen zijn afgerond. Dat heeft de OVV maandag gemeld. Maandag zijn voor de tweede achtereenvolgende dag wrakstukken van de crashsite weggehaald. Ze zijn nodig voor het onderzoek naar de oorzaak van de crash. De OVV wil onder meer een reconstructie maken van een deel van het vliegtuig.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig