Standard krijgt naast Duchâtelet nieuwe sterke man
Foto: ig

Standard-voorzitter Roland Duchâtelet heeft zakenman Bruno Venanzi, medestichter van energieleverancier Lampiris, gebombardeerd tot vicevoorzitter van de Rouches. Venanzi zal samen met Duchâtelet de operationele werking van Standard gaan beheren, al blijft Duchâtelet wel hoofdaandeelhouder.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Als fervent supporter en al meerdere jaren houder van een abonnement, zal hij deze nieuwe functie in het cluborganigram uiteraard met alle plezier en met de nodige gedrevenheid invullen’, klinkt het op de website van Standard.

‘Toen Roland mij dit mandaat voorstelde heb ik niet lang getwijfeld om deze uitdaging te aanvaarden’, aldus Venanzi op de clubwebsite. ‘Ik zal mijn functie van beheerder bij Lampiris blijven uitoefenen, maar ik ben van plan mijn steentje rechtstreeks bij te dragen in de regionale ontwikkeling van de club: verbetering van de infrastructuur en van de multisectoriële benadering, alsook een heropwaardering van de relatie met de supporters.’

Standard ondergaat momenteel stevige veranderingen, want twee weken geleden kreeg voormalig aanvaller Axel Lawarée de job van sportief raadgever. Lawarée ziet toe op de werking van de Academie Robert Louis-Dreyfus en verzorgt de relaties met de andere clubs. Hij wordt betrokken bij de aanwerving van spelers en moet ook een aanspreekpunt voor de supporters zijn. Lawarée nam dus een deel van de taken van voormalig sportief directeur Jean-François de Sart over. Die moest eind juni opstappen omdat zijn contract niet verlengd werd.